11 ajándék ötlet

2017. február 06. 19:43 - Nadee

Akár Valentin-nap, akár születésnap..

ajiborito.pngKözeleg a Valentin-nap, ezért gondoltam írok pár ajándékötletet. Nem szerettem volna kifejezetten csak Valentin-napra adható ajándékokkal előállni, szóval ezek között találhatók olyanok amiket szülinapra, névnapra is tudtok adni akár szerelmeteknek, akár barátotoknak.

Mellesleg egyes országokban a Valentin-napot nemcsak a szerelmesek ünnepének tartják, hanem a barátság ünnepének is ;)

Remélem hasznos lesz!

Tovább
Szólj hozzá!

Egy kis Pest

2016. november 20. 14:52 - Nadee

Szombaton felmentem egy nagyon jó baratommal Pestre kocsival. Hú, hol is kezdjem? Az alapötlet az volt, hogy elmegyünk a Smúz nevű kávézóba, aztán a Beefstroban eszünk. Ezt nagyon jól kitaláltuk, de persze nem ment olyan egyszerűen, mint ahogy elképzeltük. Még GPS segítségével is össze-vissza mentünk Pesten, sőt még Budára is átjutottunk véletlenül. Egy útlezárás miatt több mint egy órát mentünk új utakat keresve. Nagyon nehezen, de sikerült eltalálnunk a kávézóhoz és parkolót is találtunk a közelbe. Elsétáltunk a Smúzhoz és egyszerűen csodálatos helyen van. Gyönyörű a Parlament oldala és a Duna látványa, aztán megláttam a kis kávézó belsejét és még inkább tátva maradt a szám. Legszívesebben mindennap ott kávézgatnék, csodálatos a kilátás, a dekoráció és a design és a kávéjuk is nagyon finom. Remélem, párszor betévedek ebbe a kávézóba. Kávézás után elmentünk a Beefstroba (amit már egyszerűbben találtunk meg). Itt nem csináltam sajnos sok képet, de az a kevés is magáért beszél. Én egy Vega Burgert ettem és egyáltalán nem hiányoltam belőle a húst, mivel nagyon jó íze volt és laktató is volt. Ennek a helynek is szuper a designja és nagyon tetszettek a festmények, képek a falon. Innen sétálva mentünk a Váci utcára. Ott kicsit szétnéztünk. Nem igazán akartam vásárolgatni most csak szétnézni és esetleg egy-két dolog venni. Elsőnek a H&M-be néztem be, majd a Lush-ba. A H&M-ben vettem egy jó meleg szürke pulóvert és egy kis szívalakú díszt a táskámra, a Lush-ban fürdőbombát vettem és testradírt (mind a kettőt annyira imádom). A végén még elmentem sütit venni otthonra és elvitelre egy forrócsokiért a My Little Melbourne kis kávézójába. Imádom a forrócsokijukat. J Nagyon hangulatos hely.

Imádok Pesten sétálgatni a fények, az emberek, a mozgás és a látvány mindig magával ragad még akkor is, ha már 100-szor láttam. Nagyon élveztem ezt a kis „kirándulást”. Örülök, hogy eljutottam ebbe a kávézóba ahova régóta akartam (még ha kicsit nehezen is). Remélem ti is élvezitek a szünetet!

U.I.: Sajnos nem bírtam sokat fényképezni mivel a telefonom memóriája kezd megtelni….

 20161029_155539.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Kiprobálom a vegetáriánus életet

2016. október 09. 12:39 - Nadee

Kezdet

veg.jpgKörülbelül szeptember végén elhatároztam, hogy kipróbálom a vegetáriánus életmódot. Tudom, ez érdekesen hangozhat, hogy „kipróbálom”, és felmerülhet a kérdés, mégis miért szeretném kipróbálni? Mielőtt ezt jobban kifejteném, előbb tisztázzuk mi az a vegetáriánus étrend vagy életmód.

A vegetáriánusok, azok az emberek, akik nem esznek húst. Ennek is vannak fokozatai, vannak olyan vegák, akik egyáltalán nem esznek semmiféle húst és vannak olyanok, akik csak a vörös húsokról és a gyakori húsevésről mondanak le. A vegánok pedig azok, akik semmilyen állati eredetű ételt nem esznek (ennek is vannak fokozatai) se húst, se tejtermékeket, se tojást. Ha jobban érdekelnek téged, hogy még milyen fajta vegetáriánusok és vegák vannak, akkor ajánlom neked ezt a három oldalt: link (wellnesscafe); link (vegánlettem); link (vegetarianus.info) Itt recepteket, híres képviselőket és minden egyéb ezzel kapcsolatos dolgot megtaláltok.

Tovább
Szólj hozzá!